Băsescu, criticat de Ponta pentru participarea la reuniunile PPE

victor ponta traian basescuPreședintele Traian Băsescu a participat la Consiliul European de la Bruxelles, dar a ales ca înainte să facă un popas la reuniunea Partidului Popular European. Premierul Victor Ponta s-a declarat nemulțumit de alegerea președintelui, precizând că șeful statului nu avea ce să caute la Summitul popularilor europeni, transmite RTV.net.

“De fiecare dată mi-am exprimat poziţia de principiu legată de faptul că, în interpretarea mea, şi a multor altor jurişti, a Constituţiei României, preşedintele ţării nu poate să participe la întruniri de partid, pentru că nu e membru de partid. De altfel, e singurul preşedinte care participă la vreo întrunire de partid. Nu o să vedeţi aici, la summitul PSE, nici pe preşedintele Irlandei, fost socialist, nici pe preşedintele Italiei, nici pe preşedintele Greciei, nici pe preşedintele Cehiei, proaspăt ales, tot fost socialist, sau al Sloveniei, nu o să vedeţi preşedinţi”, a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, pentru ca afirmaţia sa să nu fie interpretată ca o nouă dispută cu preşedintele Traian Băsescu, această chestiune trebuie avută în vedere la modificarea Constituţiei “pentru viitorii şefi ai statului”.

Primul-ministru, Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost prezent joi la întâlnirea pregătitoare pentru Consiliul European a şefilor de stat şi a prim-miniştrilor membri ai Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) care are loc la Bruxelles.

Surse: RTV.net, cronicaromana.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.