Traian Băsescu: Politicul trebuie să înţeleagă faptul că justiţia e intangibilă privind traficul de influenţă

traian basescuPreşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul avocaţilor, că politicul trebuie să înţeleagă că justiţia, cu cei trei piloni ai ei – judecători, procurori, avocaţi – este intangibilă din punct de vedere al traficului de influenţă, informează Mediafax, potrivit Gandul.info.

“Sunteţi avocaţi şi cred că v-aţi săturat şi dumneavoastră auzind la televizor cui i s-au mai făcut dosare politice. Ştiţi foarte bine că în ele nu există nimic politic. Eu nu ştiu un dosar care să fi fost făcut la comandă. În schimb, ştiu foarte mulţi politicieni care cred că se mai poate interveni în dosare în justiţia din România, că se mai poate interveni la un judecător sau un procuror”, a spus Băsescu, în intervenţia sa la Congresul avocaţilor.

Preşedintele a apreciat că, “dacă avem o restanţă în evoluţia mentalităţii cuiva, această restanţă este la politicieni”.

“Politicul trebuie să înţeleagă faptul că justiţia, cu cei trei piloni ai ei – judecător, procuror, avocat – este intangibilă din punct de vedere al traficului de influenţă, al influenţării deciziei”, a menţionat Traian Băsescu.

Sursa: Gandul.info
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.