Vasile Dâncu: „Ioan Rus a fost presat din interiorul USL să facă lucruri pe care nu le consideră legale”

Într-un interviu acordat citynews.ro, Vasile Dâncu, apropiat al lui Ioan Rus a declarat că fostul ministru de interne a fost presat să facă lucruri pe care nu le consideră legale.

“A fost presat din interiorul coaliţiei de guvernare să facă lucruri pe care nu le consideră legale”, a spus Dâncu, potrivit EVZ.ro.

Vasile Dâncu a mai adăugat că succesorul lui Ioan Rus de la ministerul de interne este important pentru că “va fi omul care trebuie sa facă lucrurile pe care nu vrea Rus sa le facă”. 

“Sigur că acela s-a angajat să facă asta. Probabil că va trebui să găsească o soluţie pentru ca referendumul să fie validat. Numele lui nu contează, contează doar misia. Ce nu ştiu politicienii este că MAI nu este un minister oarecare, este greu să-l încaleci politic. Cred că, în cele trei luni, Rus a readus speranţa profesioniştilor şi oamenilor cinstiţi că MAI ar putea să redevină un loc al vegherii la legalitate şi ordine publică şi nu un instrument politic”, a adăugat Dâncu.

“Din păcate, USL pierde foarte mult prin plecarea lui Ioan Rus. Încă nu cred că a estimat cineva cât de mare este golul de credibilitate. Rus avea al doilea nivel de credibilitate din guvern şi, dincolo de contestările unor activişti politic sau a partenerilor din PNL, era o garanţie de seriozitate în faţa  electoratului. În plus, realiza cel mai bine legătura, fragilă, dar legatura, dintre Guvern şi o regiune importantă, Transilvania. “, a spus acesta.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *