Vasile Dancu: Ponta este pe culmile gloriei sale politice. De ce marcheaza la Berlin un punct important in interiorul USL

Victor Ponta marcheaza un punct important in interiorul USL, prin vizita sa la Angela Merkel, considera profesorul Vasile Dancu, intr-un interviu acordat pentru caleaeuropeana.ro.

Premierul a pierdut foarte putine procente, este pe culmile gloriei sale politice si asistam la o consolidare a  acestei pozitii. In competitia interna din USL sa va duce cea mai importanta capitalizare, in contextul in care fragilitatea PSD se manifesta in relatia cu Europa si Germania. Liberalii nu au reusit sa fructifice cooptarea lui Johannis si, in acest context, este un punct important marcat de Victor Ponta in PSD”, mai spune sociologul Vasile Dancu.

vasile dancuRelatia cu Germania este importanta. Liderii de la Bucuresti, dupa Adrian Nastase, nu au mentinut-o la un nivel civilizat. Discutiile pe care le-am avut cu diversi oficiali aratau ca germanii erau socati de lipsa de consecventa a romanilor”, declara Dancu.

Ponta a cautat, dupa vara fierbinte a anului trecut, sa repare ingrijorarile Germaniei, ceea ce era esential pentru bunele relatii cu UE, crede sociologul. Vizita de acum la Berlin este un prim pas. Ponta a fost puternic si inainte, insa vara trecuta a demonstrat ca este esential cum folosesti puterea interna, iar acum Ponta o valorifica pentru o proiectie externa. Pe de alta parte, nu este un efect al celor 60% incredere in sondaje in plan intern”.

Sociologul crede ca exista si riscuri aferente acestui moment: ”Ni s-a redeschis usa Germaniei. Exista doua pericole: sa credem ca e totul rezolvat acum, sau sa ne facem pres la orice cerere sau proiect german”.

Ponta trebuie sa realizeze un echilibru. In mod cert va capitaliza aceasta intalnire cu Angela Merkel, nu se va vedea neaparat foarta tare in sondaje acest lucru. Premierul a pierdut foarte putine procente, este pe culmile gloriei sale politice si asistam la o consolidare a  acestei pozitii. In competitia interna din USL sa va duce cea mai importanta capitalizare, in contextul in care fragilitatea PSD se manifesta in relatia cu Europa si Germania. Liberalii nu au reusit sa fructifice cooptarea lui Johannis si , in acest context, este un punct important marcat de Victor Ponta in PSD”, a mai declarat Vasile Dancu, in interviul acordat pentru caleaeuropeana.ro.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Vasile Dancu: Ponta este pe culmile gloriei sale politice. De ce marcheaza la Berlin un punct important in interiorul USL

  1. Rodica Vinereanu 25/06/2013 at 08:36

    MRU il critica pe Ponta? Cred ca nu a inteles bine ce se intampla in jurul lui. Chiar el care a fost nevoit sa-si dea demisia din functia de ministru de externe cand a gestionat ca o cizma situatia existenta atunci. El, care a vandut ungurilor ce ne-a lasat Gojdu? Cat tupeu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.