Viktor Orban: Desi Basescu este un presedinte de dreapta, ma inteleg mai bine cu el decat cu un prim-ministru roman mai putin influentat de sentimente nationale

viktor orban victor pontaPremierul ungar Viktor Orban a declarat, intr-un interviu acordat Digi 24, intrebat de relatiile pe care le are cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, ca se intelege mai bine cu un patriot roman decat cu un roman pentru care “chestiunile nationale sunt mai putin importante”, sugerand ca relatiile sale cu presedintele statului sunt mai bune decat cele cu premierul Ponta.

“In ceea ce priveste legaturile de acum, pot spune ca avem cu presedintele o relatie cu baze solide, care functioneaza bine de mai multi ani. Ceea ce este interesant, pentru ca in general se considera ca pentru minoritatile de pe teritoriul unei tari, sa spunem maghiarii din Romania, este mai favorabil daca se afla la putere guvern de stanga. … Dar eu am invatat in ultimii 20 de ani ca lucrurile functioneaza invers. Adica eu ma inteleg mai bine cu un patriot roman decat cu un roman pentru care chestiunile nationale sunt mai putin importante. De aceea desi Basescu este un presedinte de dreapta, deci cu sentimente nationale, un patriot cu sentimente nationale solide, totusi ma inteleg mai bine cu el decat cu un prim-ministru roman mai putin influentat de sentimente nationale. Acum in Romania nu este la putere un guvern de dreapta, ci de stanga, iar cu acest guvern nu avem inca o relatie care ar putea fi caracterizata in vreun fel. Pot sa spun cel mult ca relatiile noastre evolueaza, eu insumi astept cu interes sa vad unde ajungem.” a declarat premierul ungar.

Sursa: HotNews.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.