Cătălin Predoiu: “Zece eșecuri și gafe” ale Guvernului Ponta

catalin predoiuPrim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a prezentat duminică, într-o conferință de presă, o listă cu “zece eșecuri și gafe bifate de Cabinetul Victor Ponta” în ultima săptămână.

„Vom prezenta în fiecare săptămână lista gafelor Guvernului Ponta pe baza analizelor făcute de miniștrii Guvernului alternativă al PDL”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat remis presei.

1. Eșecul aderării României la spațiul Schengen. Guvernul Ponta nu poate blama la infinit terțe părți pentru acest eșec înainte de a își face temele pe acest subiect și fără să afecteze prin declarații iresponsabile MCV.

2. Introducerea manualelor digitale, promise de ministrul Pricopie pentru anul acesta, a fost amânată pentru 2014. În realitate, platforma digitală pentru aceste manuale va fi gata abia în 2015.

3. Modificările propuse la Codul Rutier denotă superficialitate și neprofesionalism din partea Guvernului Ponta.

4. Scrisoarea trimisa de Liviu Dragnea unui raportor al Parlamentului European care ar fi putut avea drept urmare pierderea a 4 miliarde de euro fonduri europene de către România. 

5. Vizita premierului Ponta la Magistrala 5 metrou unde nu a ezitat să mintă că Guvernele anterioare poartă responsabilitatea pentru lipsa banilor de finanțare a proiectului. În realitate, Guvernele anterioare alocaseră 380 de milioane de euro pentru acest proiect iar primul lucru făcut de Guvernul Ponta a fost tăierea la jumătate a acestor fonduri. Ulterior, Guvernul Ponta a continuat să taie din banii alocați construcției. Magistrala 5 stă pe loc pentru că nu a fost bugetată de Guvernul Ponta. 

6. CFR Călători scumpește biletele de tren în paralel cu încheierea unui contract de 2 milioane de euro cu un offshore din Panama care are un capital de numai 1.000 de dolari. O situație extrem de ciudată într-o companie care are un manager desemnat prin ordin de ministru.

7. Amânarea licitației pentru strategia energetică națională pentru 2014. Ministrul Niță dădea asigurări că va fi gata până în toamna acestui an.

8. Ministrul Daniel Barbu si USL susțin debarcarea pe criterii politice a managerilor instituțiilor de cultură prin respingerea propunerii de a prelungi contractele de management ale celor care împlinesc vârsta de 63 de ani.

 9. Guvernul USL a negociat fără mandat susținerea acordată unui stat în Consiliul de Securitate al ONU, încălcând Constituția României și legea tratatelor.

 10. Creșterea deficitului cu 11,4% pe primele 8 luni ale anului 2013 și creșterea evaziunii fiscale cu 14% față de anul trecut. În România, evaziunea contează cât bugetele educației și sănătății la un loc.

Sursa: Comunicat de presa

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.