Preşedintele socialiştilor europeni: Băsescu s-a implicat în campania electorală, deși ar trebui să fie neutru politic. Am încredere că poporul român ca cedea dincolo de aceste manevre

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, critică afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu din interviul de marţi seară şi cere liderilor instituţiilor UE să condamne comportamentul şefului statului, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit comunicatului PES, “preşedintele Băsescu a ameninţat că nu îl va desemna pe Victor Ponta ca şef al Guvernului, chiar dacă USL, coprezidată de Ponta, va câştiga o majoritate absolută pe 9 decembrie”. “În prezent, coaliţia USL are un procent impunător de 62% în sondajele de opinie”, se mai arată în comunicat.

“Aceasta este o ameninţare vădită la standardele democratice şi constituţionale. Este deja o îngrijorare faptul că el a ales să recurgă la un asemenea limbaj incendiar şi să intre el însuşi în campania electorală deşi deţine o funcţie care ar trebui să rămână neutră politic, însă ameninţarea de a nu-l desemna pe domnul Ponta depăşeşte limita”, a afirmat Stanişev, potrivit comunicatului.

“Am încredere că poporul român va vedea dincolo de aceste manevre.” completează președintele PES.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *