Politician francez: Cercuri mafiote din Bucuresti dirijeaza retele infractionale in Franta

Tour_Eiffel_frantaIn Paris, hotii din Europa de Est sunt peste tot – in fata tabloului Mona Lisa la Luvru, la coada la bilete la Turnul Eiffel, la metrou, in fata Palatului Versailles si in magazinele de pe Champs Elysee.

In timp ce turistii fac turul muzeelor sau, pur si simplu, asteapta la coada la bilete, sutii le sustrag cu lejeritate din genti banii, telefoanele mobile si alte lucruri de valoare. Infractorii din capitala Frantei s-au inmultit atat de mult, incat, in urma cu cateva luni, agentii de paza de la Luvru au intrat in greva, in semn de protest fata de infractionaliatea din zona, scrie Deutsche Welle, potrivit Ziare.com

De obicei, hotii fac parte din bande organizate care provin din Europa de Est. Aceste bande racoleaza tineri minori si chiar copii care sa comita infractiuni, pentru ca acestia nu pot fi acuzati penal. Deputatul parizian si fost secretar de stat pe probleme europene Pierre Lellouche spune ca este vorba despre tineri rromi din Europa de Est, care provin mai ales din Romania. Acestia traiesc in conditii mizere in suburbiile Parisului.

Acesti copii sunt fortati sa devina hoti, ei sunt victime ale unui sistem organizat, condus de cercuri mafiote din Bucuresti, spune politicianul. Potrivit spuselor sale, fiecare copil trimis sa-i jefuiasca pe turistii din Franta poate produce pe zi intre 200 si 300 euro net. Iar in capitala si in celelalte mari orase ale Frantei astfel de copii sunt cu miile.

Articolul integral, AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.