Poliţişti români vor explica conaţionalilor din Germania că locul gunoiului este în tomberoane

Autorităţile din Dortmund şi Duisburg poartă discuţii cu ambasadele Bulgariei şi României pentru trimiterea unor poliţişti români şi bulgari în cele două oraşe, care să le explice conaţionalilor lor că locul gunoiului este în tomberoane şi că trebuie să folosească WC-urile, nu grădinile vecinilor, notează Realitatea.net.

steag germaniaAutorităţile din Dortmund şi Duisburg, două oraşe din zona Ruhr (vestul Germaniei) vor primi ajutorul unor poliţişti români şi bulgari care le vor ajuta în lupta împotriva infracţionalităţii. Totodată, aceştia vor încerca să-i ajute pe conaţionalii lor să se integreze în societatea germană, explicându-le ce este şi ce nu este permis în Germania, scrie publicaţia locală Der Westen, potrivit Realitatea.net.

Astfel, poliţiştii din cele două ţări îi vor învăţa pe români şi bulgari câteva reguli de bază, precum faptul că trebuie să folosească WC-ul în loc de grădina vecinului şi că locul gunoiului este în tomberoane, susţine Reinhold Spaniel, oficial din cadrul Primăriei din Duisburg, responsabil cu probleme sociale şi de muncă.

“Oamenii care vin aici provin dintr-un mediu social care este complet diferit de al nostru (…) De aceea avem nevoie de poliţişti care să le cunoască limba”, a precizat Reinhold Spaniel.

Lla sfârşitul lunii septembrie, Spaniel a purtat discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Bulgariei de la Berlin iar luni se va duce şi la Ambasada României, pentru a stabili detaliile prezenţei poliţiştilor români, notează sursa citată.

Sursa: Realitatea.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.