Polul bogatasilor se muta in Asia

Un studiu publicat recent arată că numărul milionarilor din Asia va creşte până în 2015 la 2,8 milioane persoane, reprezentând peste două ori, iar 1,4 milioane vor proveni din China, relateaza adevarul.ro.

Potrivit studiului realizat de Julius Baer Group şi CLSA Asia Pacific Markets, milionarii chinezi vor deţine 8.760 miliarde de dolari, relatează  Bloomberg.

Raportul care a inclus China, India, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Filipine şi Malaezia estimează că averile bogaţilor acestor ţări vor reprezenta în 2015 un total de 15.810 miliarde de dolari.

China, economia cu cel mai rapid ritm de creştere din lume, a avut anul trecut 502.000 de milionari, iar investiţiile de stat şi private au contribuit în trimestrul al doilea la un ritm de dezvoltare de 9,5%.

Aprecierea monedelor din regiune, care contribuie la avansul economic şi a valorii activelor, va susţine creşterea de aproape trei ori a averilor milionarilor din cele 10 ţări, de la 5.600 de miliarde de dolari în 2010, se arată în raport.

India va fi a doua mare piaţă în rândul celor 10 ţări analizate, până în 2015, cu 403.000 de milionari şi averi cumulate de 2.500 miliarde de dolari, potrivit raportului în care Japonia nu a fost inclusă.

Coreea de Sud se va afla pe poziţia a treia.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *