Ponta: Am discutat cu Băsescu, rămăsese să ne întâlnim la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat miercuri seara şi joi dimineaţa cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că “rămăsese” să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând, potrivit Mediafax, că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

Ponta a precizat că, “dacă preşedintele nu va veni joi la Bruxelles”, el va reprezenta România la reuniunea Consiliului European, în baza mandatului acordat de Parlament.

“Voi respecta întotodeauna deciziile Curţii Constituţionale, în acelaşi timp cred că preşedintele trebuie să respete deciziile Parlamentului şi ale Guvernului. Îmi doresc să găsim o cale instituţională de rezolvare a conflictelor noastre şi, în acelaşi timp, îmi doresc ca România să fie implicată în deciziile fundamentale care se vor lua astăzi şi mâine pentru viitorul Europei, implicit şi al nostru”, a spus Ponta.

Solicitat să comenteze informaţia conform căreia preşedintele ar intenţiona să formuleze plângere penală împotriva premierului pe tema participării la CE, Ponta a arătat că a discutat cu Băsescu şi că îl aştepta la Bruxelles pentru o discuţie.

“Eu am discutat cu preşedintele şi aseară, şi astăzi, rămăsese că ne vedem aici la Bruxelles pentru o discuţie după ce termin eu întâlnirea cu liderii social-democraţi şi socialişti. Înţeleg că preşedintele nu a mai venit. O să încerc în continuare să discut, orice conflict din ţară nu trebuie dus mai departe la Bruxelles şi orice soluţie instituţională este în favoarea României. Încet-încet, putem reintra în normalitatea funcţionării instituţiilor statului. Aici nu este vorba de o dispută personală, ci despre o colaborare pe care mi-o doresc a instituţiilor statului şi de respectare a voinţei poporului”, a spus Ponta.

El a precizat că nu cunoaşte motivul pentru care preşedintele nu a mai venit la Bruxelles.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *