Ponta: Băsescu să spună dacă nu vrea să intrăm în Schengen, nu e nicio supărare

victor pontaPremierul Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu trebuie să spună dacă nu e de acord cu intrarea României în Schengen, pentru că nu e nicio supărare, el arătând că, dacă şeful statului nu va semna scrisoarea privind aderarea, atunci o va face el, trimiţând-o şefilor de Guvern, informează Mediafax.

“Inclusiv preşedintele Barroso, inclusiv preşedintele Van Rompuy consideră că România trebuie să intre în Schengen. Dacă domnul Băsescu nu e de acord, şi ne susţin domnul Barroso şi domnul Van Rompuy, şi domnul Băsescu consideră că nu trebuie să intrăm în Schengen, s-o spună, nu e nicio supărare. E un stat de drept România şi o democraţie şi fiecare om are dreptul la opinie. Dar ne aflăm într-o situaţie ciudată, în care preşedintele CE şi preşedintele Consiliului European sunt de partea României să intrăm în Schengen, iar domnul Băsescu spune cumva că nu ar trebui să intrăm în Schengen“, a spus Ponta.

Premierul a arătat că, dacă Traian Băsescu nu va semna scrisorea, atunci o va trimite el, în calitate de premier, pentru şefii de Guvern.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *