Ponta, despre aderarea la Schengen: Luptăm cu politicieni fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România

victor pontaPremierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la inaugurarea unei secţii a Rombat Bistriţa, că politicienilor străini, “unii dintre ei la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România”, trebuie să li se explice că “aderarea României la Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor”, notează RTV.net.

Şeful Executivului a subliniat că este important ca România să se dezvolte economic, pentru că “cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen, şi fără Schengen”.

Poate că reuşim să explicăm politicienilor – unii dintre ei sunt la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România – că intrarea României în Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor. Cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen, şi fără Schengen, ceea ce este important e dacă ne dezvoltăm economic, dacă reuşim să creăm locuri de muncă, dacă avem resurse financiare pentru a-i integra pe romi aici în România. Altfel, cei care muncesc, cei care exportă în UE trebuie să ştie că încercăm să luptăm împreună cu ceea ce există şi în România şi în alte ţări, demagogie şi ipocrizie atunci când vine vorba de România”, a declarat premierul.

Sursa: RTV.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *