Ponta, după Consiliul European: Se încurajează explorarea gazelor de șist

victor pontaÎntr-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat că Uniunea Europeană a luat în considerare opţiunea de a permite ţărilor membre UE să adapteze legislaţia privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

S-a discutat, cu un sprijin important din partea Poloniei, din partea noastră, din partea Lituaniei, a altor ţări care efectuează deja explorări privind noile tipuri de energie, mai direct gaze de şist, există în mod clar o opţiune de a permite ţărilor membre UE să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorările şi exploatările. Nu se va construi în perioada imediat următoare o politică unică europeană, dar majoritatea ţărilor europene care merg în această direcţie au garanţia că orice sursă nouă de energie, cu respectarea evidentă a tuturor standardelor de protecţie a mediului, este binevenită“, a spus premeirul, potrivit RTV.net.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ponta, după Consiliul European: Se încurajează explorarea gazelor de șist

  1. Pingback: România va fi reprezentată pentru PRIMA DATĂ în ultimii doi ani de prim-ministru la CONSILIUL EUROPEAN. Klaus Iohannis l-a delegat pe Dacian Cioloș | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.