Ponta, după întâlnirea cu Biden la Casa Albă: “Mi-a spus că pentru companiile americane o Justiție independentă e foarte importantă”

victor ponta joe biden govPremierul Victor Ponta a fost primit la Casa Albă de vicepreședintele SUA Joe Biden, cei doi purtând o discuţie pe tema Parteneriatului strategic, dar și despre Justiția din România. Discuția a durat aproximativ o oră și premierul Ponta a fost însoțit de ministrul de Externe Titus Corlățean și de doi dintre consilierii săi.

“Mesajul a fost foarte clar: contați pe SUA, dar fiți puternici voi înșivă, fiți puternici în primul rând economic. A fost o expresie: democrația are succes doar dacă economia are succes“, a susţinut premierul despre întâlnirea avută.

Întrebat de un jurnalist dacă s-a discutat și despre cazul Papici, Ponta a răspuns: “Evident că nu, mi-a spus că pentru companiile americane o justiție independența și eficientă e foarte importantă, sunt total de acord și l-am asigurat că Justiția va fi din ce în ce mai mult scoasă din bătăliile politice interne.  L-am asigurat, că fost procuror și că om care înțeleg cum funcționează justiția în America și în Europa, a fost că Justiția nu va mai intră în bătăliile politice. Nu vom mai avea discuții că <ăștia sunt procurorii mei și trebuie să va bag pe toți în închisoare>.  Pe ei îi interesează o protecție a Guvernului și a Justiției pentru interesele legitime ale companiilor americane. (…) Mesajul a fost foarte clar: vin companii, vrem să investim tot mai mult, asigurați-ne că nu pățim că nu știu unde în lume și trebuie să fugim cu elicopterul. Poate la Washington e mai ușor de explicat de ce am evitat anul trecut crizele politice, mult blamatul acord cu Băsescu. Ei vor să știe că nu mai avem o bătălie politică care să arunce totul în aer”, a mai spus Victor Ponta.

Vicepreședintele Biden a subliniat că succesul României ca partener democratic cu o supremație a legii este vitală pentru un climat de afaceri sănătos și rămâne în interesul ambelor ţări, arată Casa Albă.

Sursa: EVZ.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *