Ponta i-a răspuns consilierului prezidenţial Iulian Chifu referitor la problema reprezentării în Consiliul UE

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, luni, consilierului prezidenţial Iulian Chifu, care a declarat pentru MEDIAFAX că problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge la CC, informează Cotidianul.ro.

Nu va exista un conflict între puterile statului. Şi preşedintele şi primul-ministru fac parte din puterea executivă, lucru pe care probabil domnul Chifu nu-l ştie. Nu suntem nici putere judecătorească, nici putere legislativă, facem parte – că vrem sau nu vrem – din aceeaşi putere, puterea executivă“, a spus Ponta, citat de Cotidianul.

El a subliniat, în al doilea rând, că nu există nico intenţie din partea sa de a crea un conflict artificial pe tema reprezentării la Consiliul European.

“Există categoric din partea mea o intenţie şi un mandat de a avea România reprezentată cât mai bine la nivel european. Asta înseamnă că cel care participă să aibă un mandat clar şi să obţină cât mai mult pentru România. Eu cred că şi preşedintele poate să facă lucruri utile pentru România, aşa cum şi eu voi face”, a spus Ponta.

“Ce să facem acuma? Să ne judecăm pe la Curtea Constituţională? Cred că avem, şi preşedintele, şi eu, lucruri utile de făcut”, a adăugat Ponta.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în lipsa unei rezolvări prin dialog între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, problema reprezentării la Consiliul European poate ajunge şi la Curtea Constituţională.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *