Ponta îi va răspunde lui Barroso la o listă de întrebări privind situaţia din România

Premierul Victor Ponta a anunţat că a primit din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Barroso, o listă cu întrebări la care Executivul comunitar aşteaptă răspunsuri foarte clare din partea Guvernului de la Bucureşti şi a precizat, potrivit Mediafax, că va răspunde vineri sau luni acestor întrebări.

“Vom asigura astfel încă o dată că tot ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu afectează şi nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituţională şi stabilitatea instituţiilor noastre la standarde europene”, a spus Ponta, după discuţia avută, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene.

El a susţinut că, în acest moment, este mult mai optimist legat de faptul că România poate răspunde îngrijorărilor liderilor UE legate de situaţia politică din România.

“Am cerut un set de întrebări concrete, pentru că acuzaţiile erau extrem de generale şi, când se vorbeşte de lovituri de stat şi încălcări ale ordinii constituţionale, eu, ca orice jurist, vreau să vorbesc concret. Preşedintele Comisiei Europene a venit cu un set de întrebări foarte concrete, la care Guvernul răspunde chiar mâine şi care vor elucida atât pentru Comisie, cât şi pentru statele membre faptul că în România statul de drept şi standardele europene sunt garantate”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *