Connect with us

POLITICĂ

Ponta: Implicarea într-o activitate publică poate avea o singură motivație – patriotismul

Published

on

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la întâlnirea cu autorii cărții “România noului val”, că implicarea în activitatea publică în acest moment în România poate avea doar o singură motivație, și anume patriotismul, întrucât satisfacțiile financiare sunt mai mici decât într-o firmă privată iar incompatibilitățile sunt numeroase.

“Ar trebui să încerc să fac o pledoarie să vă conving să vă implicați în activitatea publică. Am avut succes cu această pledoarie cu o parte din oamenii tineri pe care am avut ocazia să-i cooptez în echipa guvernamentală, sper să nu regrete foarte tare faptul că unii dintre ei au și acceptat. În același timp însă, îmi fac datoria să vă spun că implicarea rp_victor-ponta-300x217.jpgîntr-o activitate publică azi, în România, poate avea o singură motivație și e un cuvânt pe care, ca toți cei mai tineri, îl evit de obicei, dar de data aceasta trebuie să-l folosesc: doar din patriotism. Satisfacții financiare nu se pune problema — în orice firmă privată lucrați sau veți lucra veți câștiga mai bine decât într-o funcție publică. Alte avantaje nu există, dar există foarte multe incompatibilități și există, e adevărat și în ceea ce înseamnă percepția publică, o prezumție de vinovăție. Dacă acționați în viața publică, sunteți vinovați cu siguranță. E suficient doar să declare cineva ceva despre dumneavoastră”, le-a transmis premierul celor prezenți la evenimentul organizat la Palatul Victoria.

Ponta a apreciat însă că, în ciuda acestor dezavantaje, fiecare român are obligația să se implice în viața publică pentru o perioadă de timp.

“Cu toate acestea, eu (..) fac apologia unei funcții publice pe care pentru o perioadă de timp cred că fiecare român are datoria să o exercite, pentru că e un gen de datorie pe care v-o plătiți față de cei care v-au îndrumat la școală, la facultate, mai departe în societate și cred că societatea noastră poate progresa dacă cei mai buni dintre dumneavoastră se înhamă și la o funcție publică. Urez succes celor care încă sunt pe val. În ceea ce mă privește, eu am avut ocazia să fiu și pe val, și sub val, și iar pe val, și iar sub val, un lucru care cu siguranță se va întâmpla tuturor celor prezenți. Important e — cum zicea Churchill — să mergeți din greșeală în greșeală fără să vă pierdeți entuziasmul!”, a susținut șeful Guvernului.

Cartea reunește în premieră viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).

 

 

 

.

ALEGERI EUROPENE 2024

“Pasele între prieteni merg cel mai bine. Acum e timpul României să înscrie!” – Reacția lui Ciolacu după ce Scholz i-a dăruit o minge de fotbal pentru EURO 2024

Published

on

© Guvernul României

Cancelarul german Olaf Scholz i-a dăruit sâmbătă premierului Marcel Ciolacu o minge de fotbal cu înscripția Campionatului European de Fotbal 2024 pe care Germania îl va găzdui în perioada 14 iunie – 14 iulie și care l-a România s-a calificat după o pauză de opt ani.

“Pasele între prieteni merg cel mai bine”, a scris Ciolacu, pe Facebook, unde a distribuit o fotografie cu momentul imortalizat.

“Acum e timpul României să înscrie! În iunie, și tricolorii și românii vor face o figură frumoasă în Europa!”, a continuat liderul PSD.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă o întrevedere, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, unde Partidul Social Democrat şi PES activists România găzduiesc, la Palatul Parlamentului, o reuniune a liderilor Partidului Socialiştilor Europeni la care participă, alături de Ciolacu și Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, candidatul PES la șefia Comisiei Europene, și preşedintele PES, Stefan Lofven.

Discuțiile au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European

Continue Reading

POLITICĂ

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu premierul ceh Petr Fiala: Alegerile europene vor fi momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale

Published

on

© Nicolae Ciucă/ Facebook

Preşedintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut joi, la Praga, o întrevedere cu premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, el afirmând că cele două ţări vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare şi că acesta este momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale.

”M-am văzut la Praga cu premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, pe care l-am vizitat la sediul Guvernului. Am discutat despre întărirea cooperării dintre cele două state şi modalităţi prin care putem face faţă complicaţiilor geopolitice şi economice care afectează întreg continentul”, a transmis, într-o postare pe Facebook, președintele PNL.

Nicolae Ciucă a subliniat că în asemenea perioade, este foarte importantă solidaritatea între statele partenere în cadrul Uniunii Europene, pentru că doar împreună avem forţa de a depăşi cele mai dificile provocări.

”Ţările noastre vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare. Premierul ceh şi cu mine apreciem că acesta este momentul în care forţele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul faţă de valorile occidentale”, a mai spus Ciucă.

”I-am mulţumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care ţara sa îl acordă României în favoarea admiterii noastre depline în Spaţiul Schengen şi în cadrul procesului de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)”  a mai afirmat liderul liberal.

Președintele Senatului a efectuat în această săptămână o vizită la Praga, unde a avut întrevederi și cu președintele ceh, Petr Pavel, “un prieten vechi” din vremurile când ambii serveau în uniformă militară, dar și cu omologul său, președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.

 

Continue Reading

POLITICĂ

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță anunță extinderea magistralei de metrou M4: Accesăm 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, pentru implementarea proiectului

Published

on

© Primăria Sectorului 4

Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei), a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), documentația de atribuire referitoare la licitația publică în vederea desemnării proiectantului și constructorului/constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, Gara de Nord-Gara Progresul.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, în următoarele maximum 15 zile, documentația va fi verificată de către reprezentanții Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP), urmând ca la finalul acestei perioade, în cazul în care nu vor fi necesare clarificări sau completări, anunțul de participare să devină public pentru toți operatorii economici interesați.

Primăria detaliază că, din acel moment, aceștia vor avea la dispoziție un termen de 60 de zile în care să depună ofertele, urmând ca, după atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și de execuție, câștigătorul/câștigătorii licitației  să aibă la dispoziție un termen total de 60 de luni pentru construcția efectivă.

Din acest interval, primele 10 luni ar urma să fie dedicate primei faze de proiectare în vederea demarării rapide a construcției efective.

Primăria Sectorului 4 explică următorii pași, care vor fi implica realizarea, în paralel, pe tronsoane clar definite, a procedurilor de proiectare, cât și a celor de construire.

Pentru realizarea acestui obiectiv de importanță strategică pentru Capitală, Sectorul 4 a depus cerere de finanțare în valoare totală de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin ”Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027.

”Proiectul extinderii M4, între Gara de Nord și Gara Progresul, reprezintă o încununare a eforturilor pe care Sectorul 4 le-a depus în ultimii ani pentru a deschide drumuri acolo unde acestea nu existau. Pentru acest lucru, care generează nu doar dezvoltarea infrastructurii critice, ci și locuri de muncă bine plătite, a trebuit ca, alături de partenerii noștri, să generăm un nou mod de lucru, un tipar care funcționează eficient și care poate fi folosit, cu siguranță și de către alte autorități publice. În acest proiect, precum și în cel al construcției stației de metrou Tudor Arghezi, am reușit, împreună cu reprezentanții Metrorex, să arătăm că nimic nu este imposibil și că, lucrând împreună, putem ajuta orașul să se dezvolte așa cum trebuie”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul unei conferințe de presă organizate la stația de metrou Tudor Arghezi.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov. Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

Stațiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilități.  Stațiile vor avea și sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor.

La conferința de presă a participat și Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, care a punctat importanța colaborării eficiente dintre Sectorul 4 și instituția pe care o reprezintă.

”Prin extinderea magistralei M4 se va crea o linie importantă pe axa Nord-Sud, facilitând astfel transportul între Aeroportul Otopeni, Aeroportul Băneasa, Gara Băneasa, Gara de Nord și Gara Progresul. Mai mult, avem în lucru legătura magistralei M6 cu stația 1 Mai, astfel încât locuitorii vor putea să parcurgă distanța de la Aeroportul Otopeni la Gara Progresul, eventual la viitorul aeroport care se va construi în partea de Sud”, a declarat Mariana Miclăuș.

Dezvoltarea infrastructurii de metrou, una nepoluantă, accesibilă și economică, reduce semnificativ atât timpii petrecuți în traficul rutier, cât și poluarea și devine motor de dezvoltare ce atrage în zonă capital și investiții, generatoare de venituri și locuri de muncă bine plătite care, însumate, duc la creșterea nivelului de trai, beneficii semnalate și de către senatorul Gabriela Firea.

”Îl felicit pe colegul meu Daniel Băluță, unul dintre cei mai buni primari din România. Împreună cu el am fost nu doar martorii, ci și personajele cele mai implicate în aceste investiții demarate în anii trecuți și care acum sunt finalizate și își dovedesc pe deplin utilitatea. Astfel de investiții sunt extrem de importante pentru că, din păcate, bucureștenii care locuiesc în comunele limitrofe nu au astfel de facilități care să le ușureze existența și care le-ar permite să trăiască într-un oraș mai curat și mai prietenos cu mediu”, a declarat Gabriela Firea.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
SCHENGEN9 hours ago

Raportul privind viitorul pieței unice prezentat liderilor UE cere stabilirea în 2024 a unui termen clar pentru intrarea României în Schengen pe cale terestră

CONSILIUL EUROPEAN9 hours ago

Raport revoluționar privind viitorul pieței unice: Enrico Letta le propune liderilor UE să integreze telecomunicațiile, energia și finanțele și propune cea de-a 5-a libertate a pieței unice, consacrată inovării

ROMÂNIA10 hours ago

Am discutat în Qatar despre investiții majore în infrastructură, energie, agricultură, anunță Marcel Ciolacu. Va fi creat un grup comun de lucru care să identifice proiecte concrete și de interes pentru ambele părți

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Ursula von der Leyen face apel la “trezirea Europei în materie de securitate și apărare” în fața regimurilor autoritare: Ameninţarea războiului nu este iminentă, dar nu este imposibilă

ROMÂNIA DIGITALĂ10 hours ago

ICI București a lansat NFT Museum în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest

INTERNAȚIONAL11 hours ago

Ministrul german de externe, vizită în Israel după atacul Iranului. Annalena Baerbock face apel la ”prudență și responsabilitate” pentru a preveni un scenariu imprevizibil

ROMÂNIA11 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA12 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

NATO13 hours ago

Instrument-prototip de evaluare a percepțiilor sociale privind reziliența societală dezvoltat de echipa de cercetători a Universității București, primit cu mare interes de Grupul de Protecție Civilă al NATO

ROMÂNIA14 hours ago

Colaborare Cluj – Eindhoven în domeniu inovării și IT. Primarul Emil Boc: Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive. În cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități

ROMÂNIA11 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA12 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA14 hours ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ1 day ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ1 day ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO6 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO1 week ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

Trending