Ponta: “În Germania oamenii decid la vot. În România nu e la fel de democratic? Ce, suntem colonie?”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că urmeaza o campanie normala in cadrul USL-ului pentru referendumul din 29 iulie si a spus ca crestin-democratii germani au jignit Romania atunci cand au spus ca suspendarea presedintelui n-ar fi democratica, arată Jurnalul.ro.

“N-a fost lovitura de stat si nici atac la democratie. Parlamentul l-a suspendat pe presedinte. Si-n Germania oamenii decid la vot, in Romania nu e la fel de democratic? Ce, suntem colonie?” a declarat nervos premierul.

El a precizat că încearcă să le explice creştin-democraţilor germani faptul că nu Guvernul român l-a suspendat din funcţie pe Traian Băsescu, ci Parlamentul, uzând de o procedură constituţională.

“Creştin democraţii germani ori toţi au fost păcăliţi, ori…Toţi vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Băsescu, şi eu tot încerc să le spun că nu l-a suspendat niciun Guvern. În Constituţia României se spune foarte clar că Parlamentul poate să-l suspende pe preşedinte şi Parlamentul l-a suspendat”, a mai spus Ponta.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *