Ponta, în SUA: Investiţiile Chevron şi Exxon vor continua în România. Sper ca reforma sanatatii,”Ponta-care”,sa fie mai putin controversata ca “Obama-care”

victor ponta SUAPremierul Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială de trei zile la Washington, a dat asigurări în faţa marilor companii americane că România este o ţară sigură din punct de vedere economic şi a anunţat că investiţiile americane vor continua în România.

Premierul a asigurat că investiţiile Chevron şi Exxon vor continua în România. „Am discutat cu cei de la Exxon despre investiţiile şi explorările pe care le vor continua anul viitor, prezenţa în România a unei tehnologii de ultimul nivel. Am vorbit despre intenţiile de creare de locuri de muncă. Intenţia mea a fost de a da un mesaj de stabilitate şi predictibilitate pentru aceste companii“, a mai spus Ponta.

Premierul a mai atras atenţia că Guvernul de la Bucureşti este „pro-business” şi că România are nevoie de investiţiile acestor companii pentru că nu are capitalul necesar exploatării. „Aici nu se pune problema că ne face cineva un favor sau invers. Sunt câteva mari giganţi care îşi permit această tehniologie. Nu doar România, ci toate ţările din lume nu au capitalul necesar“, a completat Ponta, care a atras atenţia asupra necesităţii obţinerii independenţei energetice a României.

Reforma sănătăţii, în varianta românească: „Ponta-care”

Întrebat de un om de afaceri ce modificări va realiza România în sistemul de sănatate public, prim-ministrul României a răspuns că acest subiect este pe agenda sa şi intenţionează să adopte modificări legislative în sănătate până la sfărşitul acestui an.

Sistemul de sănătate este un ţel. Sper că «Ponta-care», pe care intenţionez să-l adopt până la sfârşitul anului, să fie mai puţin controversat decât este în SUA”, a spus Ponta.

“Obama-care” este titulatura sub care este cunoscut planul de reforma a sanatatii adoptat in urma cu trei ani de catre administratia Barack Obama si din care o serie de prevederi importante sunt aplicate incepind cu aceasta toamna.

Surse: Adevarul.ro, HotNews.ro
Foto: facebook.com/victor.ponta

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.