Ponta, într-un interviu CNBC: O ţintă realistă pentru intrarea României în zona euro este 2018 – 2020

ponta gov.roPremierul Victor Ponta a declarat că perioada 2018-2020 este o ţintă realistă pentru intrarea în zona euro, iar România urmăreşte cu prudenţă Polonia, ţară mult mai avansată în ceea ce priveşte reformele structurale.,

România este hotărâtă să coopereze cu planurile de reformare cerute de creditorii săi internaţionali, care au sprijinit ţara în timpul crizei financiare, notează jurnaliştii CNBC.com în urma interviului cu Victor Ponta.

“Vrem să fim pregătiţi şi competitivi atunci când ne alăturăm zonei euro. Cred că 2018-2020 este o ţintă realistă. Urmărim, în mod prudent, Polonia, care este mult mai avansată decât România în ceea ce priveşte reformele structurale”, a afirmat Ponta într-un interviu acordat CNBC, întrebat dacă va mai aştepta pentru a vedea “cum va arăta zona euro în câţiva ani”, înainte de a adopta moneda unică europeană.

Cred că zona euro nu are nevoie de încă un jucător slab şi de aceea trebuie, în primul rând, să ne pregătim. Însă angajamentul politic este spre aderarea la zona euro şi cred că asta ar fi în interesul României, dar şi al celorlalte ţări din UE”, a spus Ponta.

Cunoscută cândva ca „tigrul” Europei de Est, România a cunoscut o renaştere economică în timp ce pieţele mai dezvoltate din Europa încă se luptă cu recesiunea, notează CNBC.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.