Ponta: Mă bazez pe şarmul şi carisma preşedintelui Băsescu în faţa doamnei Merkel pentru a rezolva problema fondurilor UE

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la finalul şedinţei USL, că şeful statului ar trebui să se folosească de “şarmul” şi de “respectul” de care se bucură în Germania pentru a obţine condiţii mai avantajoase pentru România în cazul bugetului UE, afirmând că el se va ocupa de celelalte ţări, potrivit Realitatea.net.

“Cele 48 de miliarde propuse iniţial de Comisia Europeană, ca să fim realişti, probabil că nu se vor putea păstra, important e cât se taie din cei 48.” a declarat premierul.

“Ştiind prietenia şi respectul pe care îl inspiră domnul preşedinte Băsescu în Germania, sunt convins că va reuşi să inspire şi scoaterea acelui paragraf 45(n.r. privind alocările viitoare raportat la rata de absorbţie din 2012). Tot Germania este cea care se opune intrării noastre în Schengen, iarăşi mă bazez pe şarmul şi carisma domnului preşedinte Băsescu în faţa Germaniei pentru a ne rezolva această problemă. (…) Dacă ne conjugăm eforturile, domnul preşedinte cu Germania, eu cu celelalte ţări, avem şanse mai mari pentru următoarea întâlnire”, a mai spus Ponta.

Citiţi mai multe aici.

Sursa: Realitatea.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *