Ponta: Problema nu e cine merge la Consiliul UE, ci dacă te baţi pentru România acolo sau o vinzi

ponta gov.roPremierul Victor Ponta afirmă că important nu este cine participă la reuniunile Consiliului European, ci modul în care România este reprezentată la acest nivel, afirmând că preşedintele a vândut interesele României.

 “Am văzut o decizie de astăzi a Curţii Constituţionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, că merge preşedintele, merge primul-ministru, problema este dacă acolo te baţi pentru România sau dacă acolo vinzi România ca să-şi păstrezi tu nişte prietenii personale în caz de nevoie. Ori, eu cred că preşedintele a vândut interesele României şi când a negociat deficitul, şi când a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitală (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) bănuiesc că nu a deschis gura la Consiliul European că nu ştia”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a susţinut declaraţia în şedinţa de guvern, după ce Curtea Constituţională a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu privind legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European.

Sursa: Mediafax
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *