Ponta: Regret cum i-am răspuns lui Merkel, dar trebuia să consulte toate părţile implicate

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că regretă modul în care a comentat declaraţiile cancelarului german, Angela Merkel, privind situaţia politică din România, în care a arătat că nu aceasta votează la referendum şi că România nu este colonie, dar a afirmat că oficialul străin ar fi trebuit să consulte toate părţile.

“Regret acum acel răspuns, dar, într-o logică normală, dacă discuţi cu o parte, discuţi şi cu partea cealaltă înainte de a te pronunţa. Doamna Merkel a făcut un lucru pe care l-a făcut şi în Franţa, în campania electorală, a spus foarte clar că este de partea unui candidat, după care, imediat după alegeri, într-un mod extrem de occidental şi pragmatic, are relaţii excelente cu noul preşedinte, Francois Hollande. Declaraţia purtătorului de cuvânt al doamnei Merkel, din punctul meu de vedere, a suferit din cauză că nu este întrebată şi partea cealaltă înainte să exprimi o poziţie politică”, a spus Ponta, la RTV, potrivit ZF.ro.

El a precizat că nu vede o problemă pe termen lung în acest sens, arătându-se convins că, după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat şi după ce şi cetăţenii români se vor pronunţa la referendum, Guvernul german şi celelalte guverne din Uniunea Europeană vor privi democratic situaţia politică din România.

Sursa: ZF.ro

Foto: blogponta.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Ponta: Regret cum i-am răspuns lui Merkel, dar trebuia să consulte toate părţile implicate

 1. Ovidiu Ar 11/07/2012 at 11:25

  Adica sa-i ceara lui parea,celui care “a dat foc la Paralament si de democratia” atat cat a fost in Rmania,mimata.Germania nu are ambasador la Bucuresti?Care informeaza zilnic de ce se intampla in tara unde este acreditat.

  Reply
 2. Galben Mitrița 11/07/2012 at 12:33

  Vorba lui Ianche: Asta e nevasta mea, măi; îți dă cu paru-n cap și-apoi tot ea zice că, de ce-ai stat ca prostu-n fața parului. (Tache, Ianche și Cadâr- V.I. Popa).
  Vai, Doamne, sper ca Dna Merkel să nu stea vreodată de vorbă cu un plagiator cu unul care a adus hoția la rang înalt (de prim ministru- de exemplu). Să stea de vorbă, cât o vrea, dar după ce acesta își va da demisia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *