Ponta schimbă programul bugetarilor de la 8-16 la 9-17

Premierul Victor Ponta a recomandat conducerii instituţiilor publice să modifice programul de lucru al angajaţilor şi să îl încadreze în intervalul orar 9.00-17.00, conform normelor Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, potrivit Adevarul.ro.

“Este o recomandare a primului-ministru, în vederea alinierii la normele UE. La nivelul Guvernului, angajaţii vor lucra în intervalul orar 9.00-17.00, dar fiecare instituţie, în funcţie de specificul activităţii, poate opta totuşi pentru propriul program optim de funcţionare, precum între orele 8.00-16.00. Recomandarea premierului este însă pentru un program de lucru aliniat normelor UE”, a spus oficialul guvernamental, conform Mediafax.

În luna februarie, la preluarea mandatului, premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului, “pentru optimizarea activităţii şi a comunicării interinstituţionale”, iar Secretariatul General al Guvernului a emis o circulară prin care programul de lucru pentru bugetari a fost stabilit în intervalul orar 8.00 – 16.00.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *