Ponta se pregătește pentru Consiliul European: Guvernul discută documentele primite de la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va discuta marţi şi miercuri documentele primite de la Bruxelles în pregătirea Consiliului European pentru a fi pus la punct mandatul cu care va participa România la această reuniune.

“Astăzi şi mâine trebuie să discutăm în cadrul Guvernului documentele care vor fi… şi pe care le-am primit de la Bruxelles vizavi de discuţia de joi şi de vineri: propunerile privind creşterea economică, locurile de muncă şi propunerile privind bugetul 2014-2020”, a spus Ponta, menţionând că la aceste discuţii vor lua parte toţi membrii Guvernului, informează Mediafax, potrivit Realitatea.net.

El a fost întrebat dacă va mai avea discuţii pe această temă şi cu preşedintele Traian Băsescu. “Nu pot să vă spun în acest moment”, a răspuns premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în discuţia de aproximativ zece minute pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu luni, înainte de şedinţa CSAT, nu a reuşit să îl convingă pe şeful statului să meargă el la Bruxelles.

Întrebat dacă în discuţia pe care a avut-o luni cu preşedintele Băsescu, înainte de şedinţa CSAT, a reuşit să îl convingă să meargă el la Bruxelles, Ponta a răspuns: “Nu. Nu am avut niciun fel de decizie în acest sens. Orice decizie v-am fi anunţat-o”.

Ponta a spus că, în opinia sa, România va avea totuşi un mandat de reprezentare comun şi echilibrat.

“Rămâne să stabilim, inclusiv joi. Poziţiile noastre pe creştere economică şi creare de locuri de muncă le ştiţi, trebuie doar să vedem în ce măsură reflectarea lor în România va fi consistentă”, a spus Ponta.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *