Ponta: Toate deciziile CC vor fi respectate, deşi pot avea repercusiuni greu de controlat

Premierul Victor Ponta susţine că toate deciziile Curţii Constituţionale (CC) privind referendumul vor fi aplicate, precizând însă că aceasta este poziţia sa ca şef al Guvernului şi că decizia CC poate avea repercusiuni greu de controlat.

„Poziţia mea ca şef al Guvernului este foarte clară: aplicăm toate deciziile Curţii Constituţionale, deşi mi se pare o decizie care poate avea repercusiuni greu de controlat. Cred că vor fi nouă milioane de români la vot şi atunci toată discuţia se încheie, dar nu putem exclude şi varianta în care vin opt milioane de români, toţi votează pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar pentru că nu au fost nouă milioane Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Noi nu vom coabita cu un preşedinte ilegitim. Ne vom face datoria, Parlamentul, Guvernul, dar din păcate vom avea o criză prelungită până în noiembrie”, a spus Ponta la Gândul Live, potrivit Adevarul.ro.

Preşedintele interimar Crin Antonescu se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, întâlnirea având loc înaintea şedinţelor în care parlamentarii vor adopta o decizie legată de legislaţia privind referendumul.

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.