Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European şi prim-miniştrilor europeni scrisori în care va arăta că au fost “înşelaţi şi escrocaţi” de către Băsescu şi PDL atunci când au insistat pentru respectarea deciziei CC de prezenţă la referendum, arată Mediafax.

El a precizat că astfel de scrisori, în care se va arăta că oficialii de la Bruxelles au fost escrocaţi de Băsescu şi membrii PDL când au insistat pentru respectarea deciziei Curţii Constituţionale de asigurare la referendumul de demitere a preşedintelui a unei prezenţe de 50% plus unu din numărul cetăţenilor cu drept de vot, vor fi transmise inclusiv oficialilor Parlamentului European şi membrilor grupului Partidului Popular European.

“Sunt absolut convins că Partidul Popular European şi partenerii europeni vor constata că au fost traşi pe sfoară de Băsescu şi de PDL”, a spus Ponta.

Premierul a arătat că Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.

Citește și  ”PDL boicotează referendumul. Traian Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Nu sunt laş, acţionez în interesul naţional”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  gov.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL

  1. Pingback: Ponta i-a scris lui Barroso că PDL nu respectă decizia CC privind referendumul | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: Viviane Reding: Comisia Europeană, în continuare “foarte preocupată” de atacurile împotriva democraţiei în România | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *