Ponta vrea să-l demită pe Băsescu cu un recensământ despre care declara că este o ”irosire extraordinară de bani”

În România nu mai sunt 18 milioane de votanţi, a susţinut premierul Victor Ponta, luni seara la Realitatea TV, iar Parlamentul va trimite Curţii Constituţionale o scrisoare pe această temă.  Ponta invocă însă datele recensământului din 2011 pe care el însuşi l-a contestat vehement. Mai mult, Ponta a declarat că nu a fost recenzat, informează Realitatea.net.

După nu a reuşit să aducă la vot 50%+1 din numărul total de români înscrişi în listele electorale permanente, USL încearcă o nouă strategie în încercarea de a-l demite totuşi pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Vrea să convingă CCR că în România nu mai sunt 18 milioane de români cu drept de vot, iar în acest sens invocă datele preliminare ale recensământului din 2011.

“În România astăzi, conform datelor preliminare ale recensământului din 2011, locuiesc 15 milioane de cetăţeni cu drept de vot. În plus faţă de aceştia, sunt inregistraţi cu CNP încă 3 milioane cu drept de vot care locuiesc in străinătate, dacă mai trăiesc sau dacă nu au renunţat la cetăţenia română. Eu însă dacă mă întrebaţi, pe ceea ce s-a recenzat anul trecut, sunt 15 milioane de locuitori. Din cei 15 milioane, 1,6 milioane sunt de etnie maghiară, cei care nu au votat ieri. E dreptul lor. M-a deranjat că premierul Viktor Orban a fost un agent de campanie al lui Băsescu. Din 13, 4 milioane români, 8 milioane au venit la vot, E o majoritate covârşitoare. Chiar dacă cu artificii procedurale, CCR nu o va recunoaşte, politic e imposibil să nu recunoşti aşa ceva. Trebuie să fii intr-o realitate paralelă ca să spui că nu te interesează. Dacă in loc de referendum erau alegeri parlamentare, USL lua 80% din mandate”, a declarat Ponta, la Realitatea TV.

Ponta, în noiembrie 2011: Nu am fost recenzat, recensământul nu ne folosi la nimic

Culmea e că în urmă cu niciun an, pe atunci doar preşedintele PSD, Victor Ponta, susţinea ferm şi răspicat că datele referendumului nu vor avea nicio relevanţă. Mai mult, actualul premier mărturisea că nici NU a fost recenzat.

Cred că a fost o irosire extraordinară de bani, înţeleg că a fost un buget de aproape 50 milioane de euro, iar rezultatele nu ne vor folosi la nimic şi nu vom şti mai bine câţi suntem cu adevărat, unde suntem şi ce probleme are România. Denotă o incapacitate administrativă care trebuie sancţionată. Vom discuta şi luni la USL, o moţiune în Parlament pe două domenii fenomene care intră în atribuţiile Ministerului de Interne. Unul este catastrofa de la recensământ, declara Ponta.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET.

Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Ponta vrea să-l demită pe Băsescu cu un recensământ despre care declara că este o ”irosire extraordinară de bani”

 1. irinel 02/08/2012 at 15:40

  Dacă se iau în calcul datele de la INS:
  Eu şi familia mea nu am fost recenzaţi pentru că nu am reuşit să ne întâlnim cu recenzorii. Înseamnă că nu avem drept de vot? Ca noi cunoaştem foarte multe familii.
  Dacă se iau în calcul datele de la Casa de Asigurări ar însemna că România este singura ţară în care toată populaţia are asigurare de sănătate! Ceea ce să fim iertaţi, dar nu cred!
  Este penibilă situaţia în care ne aflăm.
  Am înţeles. Am făcut un referendum, am votat, nu a ieşit cum ne-am dorit. Am pierdut. Aşa este în democraţie. Dar să mai continuăm…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *