Ponta vrea să stabilească cu președintele Băsescu cine va participa la următorul Consiliu European

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, la Bruxelles, că va discuta cu preşedintele despre “nivelul” la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European, scrie Cotidianul.ro.

Aflat la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii europeni, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă la următorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau Băsescu.

“Ştiu de Consiliu. Ştiţi foarte bine că există o anumită dispută între preşedinte şi mine, nu aş vrea să rezolv această dispută în faţa presei. Voi discuta lucrul acesta cu preşedintele. Nu am contestat şi nu voi contesta niciodată atribuţiile constituţionale ale preşedintelui României în ceea ce priveşte politica externă, însă, în viziunea mea cel puţin, viziune care este împărtăşită în Europa, problemele Uniunii Europene nu mai sunt probleme de politică externă, ci sunt problemele noastre, comune şi sper să găsim o soluţie bună pentru România, pentru că un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni”, a răspuns Victor Ponta.

Sursa: Capital.ro
Foto:  victorponta.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *