Poveste de succes: Dintr-o tabără de romi a ajuns la Universitatea Sorbona

Postul de radio RTL France a prezentat,  povestea de succes a unei tinere rome venită din România, care a ajuns să studieze la Sorbona. În 1999, Anina Ciuciu a sosit în Franța, la vârsta de 9 ani, la Bourg-en-Bresse, venind din România, împreună cu părinții și surorile ei, arată EVZ.ro.

Când a venit în Franța, în 199p, Anina a locuit într-o cazarmă dezafectată, insalubră, într-o camionetă, pe stradă, într-un cort, fără să aibă ce mânca, o viață care, cu siguranță și-a pus amprenta asupra ei.

Ea a povestit cât de dificile erau condițiile de trai atunci, și cum familia ei a fost nevoită să trăiască în ilegalitate, pentru că nu a primit permis de reședință.

A mers la școală, a învățat franceza în câteva luni, apoi și-a luat bacalaureatul și a studiat Dreptul, urmând să înceapă cursurile de masterat. Spune că e singura modalitate în care poți să te descurci în viață și speră ca și alți romi, ca ea, să aibă această șansă – să nu le fie frică și să poată să învețe și să muncească cu perseverență.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  mrpedersen.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *