Preasfinţitul Paisie Lugojanul, cercetat pentru deturnare de fonduri UE

Paisie_GheorgheEpiscopul vicar Paisie Lugojanul, al doilea om din Mitropolia Banatului, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru că le-ar fi cerut angajaţilor a cinci centre sociale, înfiinţate pe banii UE şi coordonate de Arhiepiscopia Timişoarei, să cotizeze „la negru”, din salarii, la Biserică, relatează Adevarul.ro.

Feţele bisericeşti sunt acuzate de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu, în proiectul “Reţeaua interregională de centre educaţionale”, câştigat, în 2011, de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iulia şi Arhiepiscopia Timişoarei.

Scandalul a început după ce mai mulţi angajaţi ai centrelor din Timiş, educatori şi asistenţi sociali, au făcut plângeri penale la Poliţie, în 2012, susţinând că înaltele feţe bisericeşti le-ar fi perceput câte 500 de lei din salarii, ca donaţii pentru Arhiepiscopie. Păgubiţii susţin că preoţii le-au solicitat banii din „nevoia de a putea continua proiectele”. Iniţial, cotizaţiile oamenilor au fost date în nume colectiv, pe chitanţe, pentru Arhiepiscopia Timişoarei. În scurt timp, însă, nu a mai existat nicio hârtie oficială, banii se dădeau şi se primeau doar “la negru”, aşa cum susţin foştii angajaţi.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.