Premiera in Grecia: Dupa 100 de ani magazinele pot deschide duminica

greece-flagMagazinele din Grecia au deschis pentru prima dată duminica, cu program prelungit, guvernul relaxând o restricţie veche de 100 de ani pentru a încuraja consumul populaţiei, însă retailerii spun că problema nu este programul de lucru, ci bugetele strâmtorate ale consumatorilor, notează WSJ, potrivit ZF.ro.

“Nici măcar un client nu a intrat astăzi. Nu orele de lucru erau problema, ci dacă populaţia are bani sau nu”, comentează pentru Wall Street Journal proprietarul unui magazin de îmbrăcăminte din centrul Atenei.

Potrivit noilor reglementări, adoptate de guvern la presiunile creditorilor internaţionali, magazinele universale din Grecia pot lucra şapte duminici pe an, în timp ce magazinele mai mici, independente, pot deschide în fiecare duminică.

Până acum, retailerii din Grecia puteau lucra maximum două duminici pe an, una dintre cele mai restricţionate pieţe de consum din Europa în ceea ce priveşte sfârşitul săptămânii, cu reguli care datează de la 1908.

“Într-o ţară care primeşte 18,5 milioane de turişti în fiecare an, care vrea să devină o destinaţie de weekend, este de neconceput ca magazinele să fie închise duminica”, a declarat Notis Mitarakis, ministru adjunct al dezvoltării, citat de WSJ.

Asociaţiile patronale susţin că programul de duminică nu va face decât să crească cheltuielile, fără a produce o creştere a vânzărilor.

Sursa: ZF.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *