Premierul britanic pune conditii pentru semnarea unui nou tratat al UE

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel vor prezenta miercuri propunerile lor pentru consolidarea fiscala a zonei euro presedintelui UE, Herman Van Rompuy, insa s-ar putea confrunta cu un obstacol neasteptat. Premierul britanic a ridicat miza pentru semnarea unui nou tratat al Uniunii Europene dupa ce scopul a devenit clar: includerea unor propuneri pentru ca UE sa aiba un “control intruziv” asupra bugetelor nationale, scrie The Telegraph (informatii preluate si de Hotnews.ro).

Astfel, David Cameron a declarat ca nu va semna un nou tratat al UE, conceput pentru a solutiona criza din zona euro, daca acesta nu contine masuri de siguranta pentru a proteja interesele britanice. Premierul britanic a spus ca acesta trebuie sa ofere protectie pentru piata unica si pentru sectorul financiar din Marea Britanie.

“Nu voi semna un tratat care nu contine aceste garantii, lucruri precum importanta pietei unice si a serviciilor financiare”, a declarat el.

Daca nu va obtine ceea ce doreste, Marea Britanie i-ar putea impiedica pe membrii zonei euro sa foloseasca institutiile europene, cum ar fi Comisia Europeana, pentru a pune in aplicare uniunea fiscala pe care o doresc, a adaugat oficialul britanic.

Sursa articol: HotNews.ro

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *