Premierul Franței după atentatul terorist: Suntem pregătiți să asigurăm securitatea cetățenilor în cadrul alegerilor prezidențiale de duminică

Franța este pregătită pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidențiale din punct de vedere al asigurării securității cetățenilor, în contextul în care doi polițiști au fost uciși joi seara în Paris de un terorist, cu numai 3 zile înainte de alegeri, potrivit declarațiilor premierului Bernard Cazeneuve.

Foto: Twitter

Într-o declarație după o reuniune de urgență a oficialilor responsabili cu securitatea, Cazeneuve a spus că toate unitățile de elită sunt în alertă maximă pentru alegeri, pentru a sprijini cei până la 50.000 de polițiști deja pregătiți special pentru a asigura securitatea în timpul scrutinului, notează Agerpres.

„Guvernul este pe deplin mobilizat. Nu putem permite ca ceva să împiedice procesul democratic fundamental al țării noastre. De noi depinde să nu cedăm în fața fricii, intimidării și manipulării de care ar profita inamicul nostru”, a precizat el într-un comunicat.

Doi polițiști au murit și o altă persoană a fost rănită în atentatul de joi din centrul Parisului, acesta fiind revendicat de către ISIS. În prezent poliția franceză se află în căutarea celui de-al doilea suspect.

Citiți și UPDATE Atac la Paris. ISIS a revendicat atentatul. Poliția franceză este în căutarea celui de-al doilea suspect

Franța. Care sunt șansele candidaților francezi la alegerile prezidențiale cu 3 zile înaintea primului tur

François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. „Suntem convinși că pistele după care ne ghidăm în anchetă și care vor face lumină în acest caz sunt de natură teroristă”, a precizat președintele Franței, după reuniunea de criză la care au luat parte premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Interne Matthias Fekl

Duminică va avea loc primul tur al alegerilor prezidențial, cel de-al doilea urmând a fi organizat pe data de 7 mai.

La alegerile prezidențiale din primăvara acestui an din Franța  vor lua parte François Fillon, candidatul dreptei, Marine Le Pen, candidatul extremist al Frontului Național, radicalul socialist Jean-Luc Melenchon, fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron și Benoit Hamon, candidatul stângii franceze.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.