Premierul Franței oferă asigurări după atacul terorist de pe Champs-Elysées: Nimic nu va opri desfășurarea alegerilor prezidențiale

Unitățile de poliție sunt mobilizate pentru a se asigura că primul tur al alegerilor prezidențiale programat pentru duminică se va desfășura conform planului, în ciuda atacului aterorist care a avut loc pe Champs-Elysees, în Paris, a asigurat premierul francez, Bernard Cazeneuve vineri, informează Politico Europe.

Foto: Twitter/ Bernard Cazeneuve

Unitățile de intervenție ale poliției sunt în alertă și sunt mobilizate. Nimic nu trebuie să oprească acest moment democratic fundamental pentru statul nostru“, a spus Cazeneuve după după reuniunea de criză la care au luat parte președintele Franței, Francois Hollande şi ministrul de Interne Matthias Fekl.

Citiți și UPDATE Atac la Paris. ISIS a revendicat atentatul. Poliția franceză este în căutarea celui de-al doilea suspect

O persoană a deschis focul asupra forțelor de ordine din Paris pe bulevardul Champs-Elysees, un bulevard aglomerat și frecventat aât de turiști, dar și de localnici, cu numai câteva zile înaintea desfășurării primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Potrivit unor surse din poliție, doi bărbați ar fi comis atacul după ce au coborât dintr-o dintr-o mașină.

Doi ofițeri de poliție și atacatorul și-au pierdut viețile în urma atacului armat de pe Champs-Elysees. François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. „Suntem convinși că pistele după care ne ghidăm în anchetă și care vor face lumină în acest caz sunt de natură teroristă”, a precizat președintele Franței.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *