Premierul italian avertizează asupra escaladării tensiunilor dintre ţările UE: “Avem mult de muncă pentru a preveni degenerarea situaţiei”

Şeful guvernului italian, Mario Monti, s-a arătat îngrijorat, într-un interviu acordat publicaţiei germane “Der Spiegel”, cu privire la tensiunile în creştere legate de criza din eurozonă ce opune ţările membre unele altora, considerând necesară împiedicarea unei escalade ce ar putea duce la prăbuşirea monedei unice europene, potrivit Adevarul.ro.

Întrebat în legătură cu resentimentele manifestate în Italia cu privire la Germania şi în legătură cu aroganţa de care este acuzat Berlinul în ceea ce priveşte gestiunea crizei datoriilor, Mario Monti s-a declarat ‘”neliniştit”, notează publicația.

El a remarcat apariţia unor resentimente în cadrul opiniei publice italiene cu privire la Germania şi în special la cancelarul Angela Merkel, dar şi la adresa întregii Uniuni Europene.

“Presiunea care, în aceşti ultimi ani, a afectat zona euro, poartă deja stigmatul unei rupturi psihologice de Europa”, a comentat premierul italian. “Avem mult de muncă pentru a preveni degenerarea situaţiei”, a mai adăugat el.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.