Premierul maghiar Viktor Orban acuză UE şi FMI de şantaj

Premierul maghiar Viktor Orban a mai făcut un pas către compromiterea discuțiilor cu Fondul Monetar Internțional și Comisia Europeană, vizând acordarea unui nou împrumut de mai multe miliarde de euro, informează EVZ.ro.

Orban a declarat la postul public de radio, citat de Reuters, că este inacceptabil din partea creditorilor internaționali să pună condiții de natură politică pentru acordarea împrumutului.

Condițiile respective se referă la independența băncii centrale, pe care guvernul de la Budapesta a încercat în mai multe rânduri să și-o subordoneze, crearea unei autorități care să monitorizeze protecția datelor personale și vârsta de pensionare a judecătorilor.

Premierul de la Budapesta a mai spus că este de neconceput ca de rezolvarea acestor probleme să depindă începerea negocierilor oficiale pentru un acord de finanțare și că orice precondiție politică este echivalentă cu un șantaj.
Eșecul negocierilor cu FMI și Comisia Europeană ar putea avea un puternic efect negativ asupra încrederii investitorilor internaționali, de acolo răsfrângându-se asupra costurilor de creditare ale guvernului și într-un final asupra întregii economii. În aceste condiții, este posibil ca țara să sufere un nou derapaj care să o aducă în situația de acum câțiva ani, sau în situația în care este acum Grecia.
Articolul integral: EVZ.ro 
Foto: hardcoreconservativeblog.blogspot.com
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *