Premierul Mihai Tudose, după discursul lui Juncker: E prima dată când Comisia Europeană nu ne critică și apreciază demersurile pe care le-am făcut

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, că declarațiile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker la adresa României „extraordinare” și se numără printre puținele dăți când executivul comunitar „nu ne critică”. 

„Vreau să remarc astăzi și să felicit toți membrii Guvernului și pe toți românii, practic, care au făcut posibil ca în mesajul anual al președintelui Consiliului European, domnul Jean-Claude Juncker, a făcut referire la România și numai pozitiv”, a declarat prim-ministrul, în deschiderea ședinței de guvern, potrivit site-ului Știrile TVR.

Foto: Gov.ro

„Este un mesaj extraordinar, este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică și apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toții. România este eroina acestei povești”, a spus Tudose.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit în urmă cu două luni, la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker, după ce a fost numit în funcție. Cei doi oficiali au mai avut o întrevedere în luna iunie, atunci când președintele CE a vizitat România.

Citiți și: România, țara cea mai invocată de Jean-Claude Juncker în discursul său privind Starea Uniunii Europene

Numele României a fost rostit de cinci ori în cadrul discursului privind Starea Uniunii Europene al lui Jean-Claude Juncker, țara noastră fiind statul membru UE la care președintele Comisiei Europene a făcut cele mai multe referiri în alocuțiunea sa susținută în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Șeful Comisiei Europene a făcut referiri la România în ceea ce privește necesitatea ca țara noastră să adere la Spațiul Schengen, dreptul copiilor din România de a avea acces la vaccin împotriva rujeolei, făcând trimitere și la momente cheie importante pentru viitorul României și al UE: Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și organizarea unui summit extraordinar european pe 30 martie 2019 în România pentru construirea unei Europe mai unite.

Citiți și: Reacția lui Klaus Iohannis după ce Jean-Claude Juncker a propus organizarea unui summit extraordinar UE la Sibiu, pe 30 martie 2019

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *