Premierul Ponta, pe lista participanţilor la Consiliului European, într-un document pentru presă

Premierul Victor Ponta figurează, din partea României, într-un document destinat presei postat pe site-ul Consiliului European, printre şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunea din 28-29 iunie, potrivit Mediafax.

Documentul destinat presei conţine fotografii-portet ale oficialilor care participă, din partea statelor UE, la Summit-ul Consiliului din 28-29 iunie.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că invitaţia la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmează să vină astăzi de la Bruxelles, la fel ca şi ecusoanele de acces pentru membrii delegaţiei condusă de acesta.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis, miercuri, către liderii ţărilor UE scrisorile standard de invitaţie la Consiliul European din 28-29 iunie, textul fiind publicat de serviciul de presă al Consiliului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale, că va merge, “evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *