Premierul Ponta vrea mai multa putere pentru Leonard Orban

Singurul ministru din Guvernul MRU mentinut in cabinetul Ponta, Leonard Orban, ar putea avea o pozitie mai bine conturata, dupa ce Premierul a declarat ca vrea mai multa putere pentru ministrul Afacerilor Europene.

“S-a tot spus ca se imbunatateste absorbtia fondurilor europene, dar stam prost in continuare, a explicat premierul, marti seara, la emisiunea Sinteza Zilei. Pana ieri, ministrul care teoretic raspundea de utilizarea fondurilor structural, avea putine puteri, iar fiecare ministru avea propira lui bucatica. Poimainie ma vad la Bruxelles cu comisarul Hahn. Daca oprim coruptia, reusim sa aducem mai multi baini din Europa. Trebuie  sa avem o strateg si sa nu ne gandim la cat castigam. Daca nu sprijinim producatorii agricoli din Romania, in supermaketuri vor ramane prodesele de import, iar ai nostri raman cu marfa acasa”.

Ponta a mai spus ca va refuza sa mai plateasca din bani de la buget lucrari care pot fi finantate din fonduri europene. “Daca poti sa iei fonduri europene acolo unde pot sa pui preturi de sapte ori mai mari pentru firme prietene, nu primesti niciun ban din banii publici. Vom schimba legea achizitiilor publice, pentru a aplica doar criterii europene. Sa nu mai castige locul cinci”.

Dan Carbunaru

foto – gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *