Premierul raspunde atacului din interviul acordat de Mihai Razvan Ungureanu pentru caleaeuropeana.ro: declaratii “specifice unei hiene politice”

victor pontaPrimul-ministru Victor Ponta face apel la toţi politicienii să nu încerce să speculeze politic tragedia din Muntenegru şi califică declaraţiile lui Mihai-Răzvan Ungureanu ca fiind “specifice unei hiene politice”, informează agerpres.ro, preluata de Jurnalul National.

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu a criticat, astazi, intr-un interviu pentru caleaeuropeana.ro,  reactia autoritatilor romane in cazul tragediei rutiere din Muntenegru, unde 18 romani au murit si alti 29 au fost grav raniti.

Autoritățile de la București s-au mișcat prost, a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro. Nu am crezut vreodata ca se poate, in Tara Romaneasca, o asemenea proba de cinism absolut din partea guvernantilor, in momentul in care romanii se afla intr-un doliu, pentru ca accidental din Muntenegru e un accident de proportii rar intalnite in istoria noastra recenta. Numarul victimelor este foarte mare. Numarul celor afectati este foarte mare- familii, rude, prieteni. Este o tragedie nationala. In conditiile acestea, sa nu te comporti, cand ai rang, cand esti prim-ministru sau ministru de externe, pe masura acestei  chestiuni si a nu fi decent, mi se pare de neimaginat. Nu poti sa iesi si sa joci basket cand se intampla o asemenea tragedie. Asta tine de ce intelege fiecare, sau cum intelege fiecare sa fie roman”.

Atacul politic al lui Ungureanu are loc in contextul in care, in ziua in care a avut loc accidentul din Muntenegru, premierul Victor Ponta a participat, in calitate de jucator, la cel mai mare turneu de baschet 3×3  din Romania, organizat cu sprijinul Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) si a FIBA Europe. Victor Ponta a făcut echipă cu legendarul baschetbalist sârb Vlade Divac. Potrivit programului anuntat de organizatori, duminica, intre 19.30 – 20.00era programat Meciul celebritatilor (Victor Ponta, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Virgil Stanescu, Virgil Carutasu). Potrivit presei, tragedia din Muntenegru a avut loc duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei. Ulterior, premierul a preluat conducerea celulei de criza, ministrul de Externe si-a anulat prezenta in Luxembrug si a ajuns, luni, in jurul orei 17, la Podgorica, iar mai multe echipe din Romania au fost mobilizate spre locul tragediei.

Urmariti, maine, in exclusivitate pe caleaeuropeana.ro, inregistrarea primei parti a interviului acordat de Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu. Fostul premier vorbeste despre planurile Dreptei, calculele politice la alegerile europarlamentare si prezidentiale din 2014 si vizitele la Bucuresti a sefului CIA si a inaltului official rus pe problem de securitate.

Mai multe despre declaratia Premierului aici

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.