Premierul Serbiei, Ana Brnabic: Dacă vom fi nevoiți să alegem între UE și Rusia, vom alege Uniunea Europeană

Premierul Serbiei, Ana Brnabic s-a arătat ăn favoarea parcursului european al statului, spunând că va alege Uniunea Europeană dacă va fi nevoită să aleagă între aderarea la UE și consolidarea relațiilor cu Rusia, arată Bloomberg, care citează agenția macedoneană MIA, informează Agerpres.

Foto: Twitter

Ana Brnabic a punctat că va continua politica pe care a început-o predecesorul său, Alexander Vucic, privind pregătirea statului sârb de adera la UE, până la finalul mandatului său, în 2020.

Brnabic, prima femeie est-europeană din comunitatea LGBT care conduce un guvern, a fost aleasă de către Vucic pentru a-l înlocui în funcție după ce el a câștigat alegerile prezidențiale din aprilie.

”Uniunea Europeană este unde noi ne îndreptăm. Asta este clar”, a declarat vineri Brnabic de la sediul guvernului din Belgrad, aflat vizavi de Ministerul Apărării, care a fost bombardat de către forțele NATO în timpul războiului din Kosovo în 1999.

Avem legături emoționale cu Rusia datorită tradiției, culturii și religiei. Sunt mulți în Serbia care percep total Rusia ca pe fratele nostru mai mare, protectorul nostru”. Aceste sentimente nu pot fi ignorate, ”dar calea noastră strategică este UE”, a mai spus premierul sârb.

Declarația oficialului sârb este cea mai clară până în prezent prividn direcția în care se îndreaptă Serbia, care urmărește să se reintegreze în Europa de Vest în vreme ce vrea și o consolidare a relațiilor cu Rusia.

Serbia urmărește să aibă același parcurs ca fostele sale partenere Slovenia și Croația, acestea aderând la UE.

One Response to Premierul Serbiei, Ana Brnabic: Dacă vom fi nevoiți să alegem între UE și Rusia, vom alege Uniunea Europeană

  1. Nicky 05/07/2017 at 09:38

    Nu e un drum usor, dar e bine ca sunt constienti ca e singura cale prin care Serbia isi poate reveni!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.