Premierul Sorin Grindeanu condamnă atacul de pe Champs-Elysees: Transmit solidaritatea noastră și sprijinim autoritățile franceze

Premierul Sorin Grideanu a transmis condoleanțe familiei polițistului ucis joi seara în atacul terorist care a avut loc joi seara pe Champs-Elysees, adăugând că Guvernul condamnă astfel de acte.

Dați-mi voie să transmit condoleanțe familiei polițistului decedat și să transmit solidaritatea noastră; de asemenea, transmit gândurile noastre bune celor răniți, astfel încât, starea lor, sperăm, să evolueze înspre bine“, a spus Grindeanu, potrivit declarației dată publicității de Guvernul României.

“Totodată, condamnăm astfel de atacuri, care trebuie nu doar să fie condamnate, ci cred că este nevoie de o prevenție mult mai bună. La lucrurile acestea cred că autoritățile din fiecare țară știu cel mai bine cum să răspundă. Transmit, încă o dată, solidaritate și condoleanțe familiei polițistului francez decedat și sprijinul nostru autorităților franceze în a combate ceea ce, iată, se întâmplă, din păcate, tot mai des în Europa”, a completat premierul României.

O persoană a deschis focul asupra forțelor de ordine din Paris pe bulevardul Champs-Elysees, un bulevard aglomerat și frecventat aât de turiști, dar și de localnici, cu numai câteva zile înaintea desfășurării primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Potrivit unor surse din poliție, doi bărbați ar fi comis atacul după ce au coborât dintr-o dintr-o mașină.

Doi ofițeri de poliție și atacatorul și-au pierdut viețile în urma atacului armat de pe Champs-Elysees. François Hollande a declarat că atacul a fost terorist. „Suntem convinși că pistele după care ne ghidăm în anchetă și care vor face lumină în acest caz sunt de natură teroristă”, a precizat președintele Franței.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *