Premierul Victor Ponta a fost la Cotroceni

victor ponta traian basescuPremierul Victor Ponta a mers, miercuri, la Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu despre înlocuirea miniştrilor PNL, care au început să își depună demisiile. Ulterior, șeful Guvernului a revenit la Palatul Victoria.

După 16 zile de criză, în Uniunea Social Liberală a venit, marți, deznodământul. PNL a votat ieşirea de la guvernare, iar acum cere demisia premierului şi îl ameninţă pe Victor Ponta cu moţiunea de cenzură. Conducerea PNL a decis că miniştrii şi ceilalţi demnitari ai PNL vor demisiona din toate funcţiile guvernamentale.

De la o majoritate cu 70% în Parlament, premierul Victor Ponta rămâne cu o susţinere fragilă, în timp ce marţi seară, Crin Antonescu a lăsat să se înţeleagă că ar putea reveni la Putere într-o nouă majoritate.

Fără PNL la guvernare, Uniunea Social Democrată trebuie să îşi joace toate cărţile pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament.

Pentru moment, ar putea să facă unele modificări în Guvern, cum ar fi comasarea unor ministere, pentru a completa locurile lăsate libere de miniştrii liberali. Însă acest calcul nu îi va asigura stabilitatea în Parlament.

Fără un aliat sigur, USD nu poate avea majoritatea în Legislativ, aşa că ar putea merge în alianţă cu UDMR.

Însă pentru ca cei de la UDMR să accepte, USD trebuie să dea ceva în schimb. Preţul este clar: miniştri, secretari de stat şi câţiva prefecţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.