Presa britanică: Ţiganii din România profită de o lacună legislativă pentru a rămâne în Marea Britanie

Romani_peopleCerşetorii romi din România care refuză să părăsească tabăra improvizată pe bulevardul Park Lane din centrul Londrei profită de o lacună legislativă pentru a rămâne în Marea Britanie, scrie miercuri publicaţia britanică Daily Star, într-un articol cu titlul în original “Ţiganii recurg la lege pentru a evita evacuarea din tabăra de pe bulevardul Park Lane”.

În pofida raidurilor efectuate de poliţie, în urma cărora romii erau trimişi înapoi în România, mulţi intenţionează să revină cât mai repede şi nu pot fi opriţi la graniţa Marii Britanii deoarece sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, explică Daily Star, potrivit RTV.net.

Aceştia au dreptul legal să rămână pe teritoriul Marii Britanii 90 de zile, timp în care ar trebui să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă permanentă. Romii “profită de o lacună legislativă pentru a rămâne şi pentru a-şi continua activitatea lucrativă, dar ilegală“, scrie Daily Star, care menţionează că romii părăsesc Marea Britanie în ajunul împlinirii termenului de 90 de zile, întorcându-se pe insulă 24 de ore mai târziu.

Romii se duc în Franţa sau în Belgia în cea de-a 89-a zi şi, în cea de-a 91-a zi se întorc (în Marea Britanie) şi ceasul începe din nou să marcheze trecerea celor 90 de zile. Ministrul de interne trebuie să conlucreze cu omologii săi din întreaga Europă pentru a schimba acest lucru”, considera Nickie Aiken, consilier local şi şef al serviciilor de pază comunitară din districtul Westminster al Londrei

Sursa: RTV.net
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.