Presa germană: “Imigraţia sărăciei? Românii sunt prea săraci să emigreze”

People on the MoveÎn Germania continuă acuzaţiile clasei politice că, de la 1 ianuarie 2014, românii vor invada ţara pentru a abuza de sistemul social, un fenomen denumit deja “Imigraţia sărăciei”. Jurnaliştii de la Frankfurter Rundschau şi Berliner Zeitung vin cu contraargumente care să demonteze aceste ipoteze. “România este în criză. În ultimii cinci ani, veniturile au scăzut, iar alcoolismul şi consumul de droguri au crescut. Chiar şi aşa relativ puţini săraci îşi părăsesc ţara”, notează Frankfurter Rundschau, potrivit Jurnalul.ro.

“În ciuda dreptului la libera circulaţie, garantat de UE, românii sunt blocaţi în tara lor din cauza problemelor sociale. Cei care ajung în străinătate se şi întorc acasă”, scoate în evidenţă Berliner Zeitung.

n studiu economic a scos în evidenţă faptul că patru din zece români trăiesc de pe o zi pe alta. Media europeană este la 24%. Relansarea economiei oferă perspective în zona infrastructurii şi a parcurilor industriale, nu şi în zona ajutoarelor pentru săraci. Colectivizarea a dus la sărăcirea populaţiei, în special a romilor. În Moldova, Oltenia şi Dobrogea, 28-33% dintre oameni trăiesc din 100 de euro pe lună. În Bucureşti rata este de doar 4%. Chiar şi aşa nu pleacă nimeni în capitală”, consideră  jurnaliştii germani.

Detalii aici.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *