Presa internaţională despre alegerile locale de la noi din ţară: USL a câştigat primul test electoral, românii sancţionând austeritatea

Noul Guvern din România a câştigat duminică primul test electoral de când a preluat puterea luna trecută, alegătorii români transmiţând un mesaj clar că s-au săturat de măsurile de austeritate, comentează presa internaţională potrivit agenției Mediafax.

Românii i-au acordat noului Guvern condus de Victor Ponta un sprijn puternic în alegerile locale de duminică, pe fondul nemulţumirii faţă de măsurile de austeritate adoptate în contextul crizei economice, relatează agenţia ReutersAceste rezultate plasează Uniunea Social-Liberală (USL) pe calea spre victorie la alegerile legislative din toamnă, adaugă Reuters, notând că majoritatea candidaţilor au promis rezolvarea problemei câinilor vagabonzi.

Coaliţia de la putere formată de stânga şi de dreapta a revendicat victoria în alegerile locale, după publicarea primelor exit-poll-uri, informează la rândul său agenţia France-Presse.

Primele rezultate oficiale vor fi cunoscute abia luni dimineaţă, menţionează AFP, adăugând că aceste alegeri s-au derulat la aproximativ o lună după sosirea USL la putere, după ce a înlăturat printr-o moţiune de cenzură Guvernul anterior, foarte nepopular din cauza măsurilor de austeritate.

Agenţia germană DPA apreciază că rezultatele alegerilor vor confirma faptul că românii s-au săturat de austeritate şi precizează de asemenea că în toamnă va avea loc scrutinul parlamentar.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  21region.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *