Presa israeliană critică antisemitismul din Europa. Vezi cum a comentat atacul de la Toulouse

Presa israeliană a criticat marţi antisemitismul din Europa, la o zi după asasinarea a trei copii şi a unui profesor în faţa unui şcoli evreieşti din Toulouse (sud-vestul Franţei), subliniind că situaţia evreilor din diaspora este legată de a celor din Israel, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Atacul de la Toulouse va spori, fără îndoială, sentimentul de vulnerabilitate al evreilor europeni”, apreciază cotidianul de limbă engleză Jerusalem Post într-un editorial intitulat “Protejarea evreilor din Franţa”.

“Din anul 2000, evreii din Franţa au fost expuşi celei mai importante manifestări de antisemitism de la Holocaust (încoace). Marea majoritate a acestor crime au fost comise de imigranţi arabi care protestează faţă de ceea ce ei consideră agresiuni israeliene îndreptate împotriva palestinienilor”, subliniază publicaţia.

Cotidianul Haaretz relevă că “mulţi credeau că, după Holocaust şi ocupaţia nazistă, copiii francezi nu vor mai fi niciodată ucişi cu sânge rece din cauza religiei lor. Cu toate acestea, este exact ceea ce s-a întâmplat la Toulouse“.

Articolul integral AICI.

Sursa foto: captura foto http://www.jpost.com/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *