Preşedintele BNP Paribas: Băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia

Încrederea pieţelor financiare în zona euro este posibil să se fi îmbunătăţit, dar băncile nu vor face mai multe concesii în negocierile cu Grecia pentru reducerea datoriilor către creditorii privaţi, a declarat miercuri preşedintele BNP Paribas, Baudouin Prot, potrivit Mediafax.ro.

El a spus că încep să se vadă semne de schimbare a încrederii în Europa, iar facilitatea BCE de împrumuturi pe termen de trei ani a fost un catalizator.

“Ne aflăm pe drumul cel bun, dar trebuie să continuăm să avansăm”, a adăugat bancherul.

În privinţa Greciei, Prot a spus că oferta făcută de bănci este maximul a ceea ce pot accepta pentru un acord de reducere voluntară a datoriilor elene deţinute.

Grecia speră să încheie în această săptămână negocierile dificile cu creditorii privaţi pentru un schimb de obligaţiuni care să ducă la reducerea datoriilor cu 100 de miliarde de euro.

Atenţia se va concentra, joi, pe disponibilitatea bancherilor de a renunţa la solicitarea unui cupon (dobândă) de 4% pentru noile obligaţiuni care urmează să fie emise, care a fost respinsă atât de autorităţile elene cât şi de miniştrii de Finanţe din zona euro.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: invest.bnpparibas.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *